Таксиметров шофьор почина след побой в София. Всичко се случило след засичане

...
Таксиметров шофьор почина след побой в София. Всичко се случило след засичане
Коментари Харесай

Напрежение в София след смъртта на таксиметровия шофьор, свидетели с подробности за побоя

Таксиметров водач умря след побой в София. Всичко се случило след засичане на пътя в столичния кв. " Разсадника ". Полицията работи по няколко версии. За нещастието е задържан  23-годишен мъж. Той е с повдигнато обвиняване. Колеги на умрелия мъж се събраха на митинги в събота и неделя в търсене на справедливост. 
Прочетете още
По информация на NOVA таксиметров водач засякъл лека кола, в която са били момче и момиче.  Петя Илиева става очевидец на спора. 

" Видях двете коли по какъв начин се засякоха. От едната изскочи юноша и стартира да постанова водача на таксито. Най-вероятната причина за експанзията е това, че са се засекли на еднопосочна улица ", споделя Петя Илиева.

Кой е протегнал ръка първи занапред ще се открива. На мястото идва и братът на таксиметровия водач. " Брат ми звънна и единствено чух " Брат, бият ме ". Не можеше да приказва по телефона. Изтичах до тук да видя какво става. Видях го в колата. Целият беше жълт. Докато отида до него, припадна и си глътна езика. С какво са го били, по какъв начин са го били - не мога да ви кажа ", описа той. 

Друг очевидец обаче има друга версия за случилото се. Според Валентин Балевски 23-годишното момче е било нападнато от таксиметровия водач и брат му. " Докато другото момче, което е арестувано, се опитваше да потуши нещата, не искаше да влиза в спор - това момче с таксито го удари в тил с пестник ", споделя очевидецът. 

След побоя 23-годишният, който пътувал в засечената кола, успял да отвърне на ударите, твърди още очевидецът. " Биха много момчето, което е арестувано. Удряха го в лицето. И той след това хвана починалото момче и го смъкна на земята. Разтърваха се. Момчето, което умря, и брат му направиха няколко крачки обратно. Това момче, както седнал съм, падна на земята ", сподели той. 

Минути по-късно таксиметровият водач умрял. " Той получи сърдечна непълнота, очевидно му пристигна повече адреналинът. Два пъти го обдишвах. Реално той посиняваше в ръцете ми ", споделя Валентин Балевски. 

Спешните медици на място само установяват гибелта на таксиметровия водач. Аутопсия ще покаже дали мъжът е умрял в резултат на побоя, при рухване на земята, или е получил инфаркт. 

Случката се разиграва на метри от болница " Света София ". " Толкова ли не можаха да смъкват една инсталация да му оказват помощ. Все отново това е болница. Как могат да позволен младо момче да си отиде? Три дечица е оставил сираци ", съобщи Весела, братовчедка на умрелия. 

Нападателят е арестуван в Министерство на вътрешните работи болница с хематоми. Той има регистрации за шофиране след приложимост на алкохол и дрога. По неофициална информация проверяващите работят и по друга версия - за това, че в абсурда се включва другар на таксиметровия водач, с който се нахвърлят да бият  23-годишното момче. Близките на починалия мъж обаче упорстват за правдивост.  

" Искам до живот да му дадат на този човек. Ако излезе, ще му стъжним живота цялата рода тук ", показа братът на умрелия.  

От Софийска градска прокуратура изпратиха и известие до медиите по отношение на убийството на таксиметровия водач в София. В него се показва, че материалите по делото към момента не са докладвани на прокурор. 

Ето и цялостния текст на известието:

Във връзка с медийните изявления и репортажи за побой, след който е умрял таксиметров водач вечерта на 08.10.2022 година в столичния кв. „ Разсадника “, Софийска градска прокуратура (СГП) осведоми следното:

Към този миг материалите по делото към момента не са докладвани на прокурор. СГП е известена по телефона за подхванатите от 03 РУ-СДВР дейности по необходимост. След като материалите по делото бъдат получени в СГП, прокурорът ще извърши разбор на събраните в началния стадий на следствието доказателства и въз основа на тях и съгласно условията на закона ще реши какви процесуални дейности да предприеме.

С оглед публичната значителност на случая и в границите на закона обществеността ще бъде навреме известена.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР